Activiteit

Proefles 10-daagse - volwassenen

Wil je graag meer me-time? Een nieuwe hobby ontdekken of gewoon creatief bezig zijn? Bij RICK kunnen volwassenen tijdens de speciale Proefles 10-daagse, van 9 t/m 19 september, proeven van verschillende kunstdisciplines. Tien dagen lang gratis proeflessen theater, dans, muziek en beeldende kunst.

Bij RICK krijgt je talent de volle ruimte. Je kunt van alles doen of maken. Individueel of in groepsverband. Lekker avonturieren. Bezig zijn. Even loskomen van de realiteit en tot rust komen. Je vaardigheden verbeteren. Jij bepaalt zelf wat bij jou past. Tijdens de Proefles 10-daagse probeer je alle kunstdisciplines binnen een korte tijd uit. Zo krijg je een goed beeld van het aanbod en ontdek je welke cursus het beste bij jou past.

Win een cultuurbeleving

Meedoen met de Proefles 10-daagse zal je zeker inspireren om meer te willen met cultuur. Daarom maak je elke dag kans op een cadeaubon voor het Munttheater ter waarde van 25 euro of 2 toegangstickets voor Museum W (mede mogelijk gemaakt door Museum W). Deze cadeautjes worden dagelijks verloot onder álle inschrijvingen voor de Proefles 10-daagse. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024
Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

  • Tijdens de Proefles 10-daagse kun je allerlei lessen gratis uitproberen.
  • Voor de persoonlijke ontwikkeling is creativiteit heel belangrijk. Lekker tekenen, of fotograferen, edelsmeden of beeldbouwen. Bewegen met een les modern jazz, pilates of een barre workout. De fantasie en verbeeldingskracht prikkelen met toneelspel. Zingen, een instrument bespelen en sámen muziek maken in een band. Er is zoveel keus! 
  • RICK biedt proeflessen aan op diverse leslocaties in Weert, Stramproy, Nederweert en Budel. Zo kun je bijvoorbeeld fotograferen, toneel spelen en pilates doen in Weert, tekenen en schilderen in Stramproy en Budel en een les kunstbeschouwing volgen (inclusief een bezoek aan een atelier) in Nederweert. Een muziekinstrument uitproberen kan op alle locaties en meerdere dagen/tijdstippen.
  • Deelname aan de Proefles 10-daagse is gratis, maar niet zonder verplichting. Bij inschrijving gaan we ervan uit dat je daadwerkelijk deelneemt. Uiteraard kun je je aanmelding annuleren middels een mailtje naar balie@rickraakt.nl. Bij een no-show wordt 20 euro aan administratiekosten in rekening gebracht.
  • Reserveer snel je plek. Vol = vol. Zijn er geen tickets meer verkrijgbaar? Neem contact met ons op.

Onze docent(en)

Harry van Ekert
Els Maes
Jack Reubsaet
Marie-Louise Bentlage
Ed Hul
Jan Bustin
Ellen ten Haken
Laura Heider
Roel Sanders
Rob Zweerman
Lieke Krantzen
Saskia Keijzers
Suzanne van Doremalen
Rita Scheffers
Marcel van Hoef
Sjan Knoops

Docent Harry van Ekert daagt zijn cursisten uit ambachtelijke en kunstzinnige sieraden te maken die met trots gedragen gaan worden. “Het begint met het vormgeven van eigen creatieve ideeën tot een goed ontwerp. Vervolgens begeleid ik mijn cursisten om – met de juiste kennis – aan de slag te gaan met de materialen, het gereedschap en de machines. Goede basistechnieken zijn nodig om het edelmetaal te kunnen verwerken tot een volwaardig sieraad. Uit dat hele proces – van idee, tot ontwerp en realisatie – haal je heel veel plezier en voldoening. Het resultaat is echt iets om trots op te zijn.” 

Wat interesseert iemand? Vanuit die thema’s laat docente Els Maes haar cursisten – volwassenen en kinderen - aan de slag gaan. “Bij de kindercursussen laat ik ze graag alles zelf ontdekken. Ik doe kort iets voor. Daarna gaan zij heel relaxed zelf aan de slag. Ik prikkel de kinderen regelmatig. Het resultaat: heel fraaie kunstwerken.”

Bij de volwassenen zorgt Els voor een andere uitdaging. “Zo creëren we interessante portretten en stillevens met eigen gekozen voorwerpen. De constructie en het perspectief worden zichtbaar aan de hand van een transparant lijnenspel. Door vervolgens te experimenteren met materialen en technieken breid je het creatieve proces steeds meer uit. Deze zoektocht verrijkt en verwondert je.”

Dit is ook de manier waarop Els zelf vorm geeft aan haar werken. “Mijn passie gaat uit naar levende wezens: mensen en dieren. Ik verdiep me in hun persoonlijke karakter. Door de juiste expressies te verbeelden met verschillende materialen krijgt het ‘onderwerp’ een heel nieuw leven. Heerlijk!”

Docent Jack Reubsaet maakt zelf schilderijen, tekeningen en keramiek. Er komen een grote variëteit in onderwerpen en diverse stijlen terug in zijn werk. Tegelijkertijd hanteert Jack een karakteristiek en herkenbaar handschrift. Dit brengt hij ook over op zijn cursisten. “Vanuit de verbeelding van de cursist ontwikkelt hij of zij een eigen stijl. De leerlijnen pas ik daarop aan. Zo kan een cursist met veel plezier en voldoening een schilderij maken. En hier van nagenieten!”

Docente Marie-Louise Bentlage laat jouw energie stromen. Met haar fysiek actieve lessen krijg jij steeds meer plezier in het dansen. Ongeacht jouw niveau helpt ze jou het beste in jezelf naar boven te halen. “Ik bekijk iedere danser en zijn of haar potentie afzonderlijk. Samen komen we in beweging en zorgen we ervoor dat ook de details kloppen. Zo ga je steeds meer genieten van dans.”

Docent Ed Hul werkt al ruim 25 jaar als allround fotograaf. Zijn kennis en kunde deelt hij graag met cursisten. “Ik leg de nadruk op het vertalen van een opdracht naar een ‘technisch perfecte’ foto. Als je jouw camera kent en de techniek beheerst, dan kun je alles. Met de juiste vaardigheden heb je een goede basis voor het creatieve proces om je onderwerp op jouw manier te kunnen verbeelden. Tijdens de lessen zijn we vooral bezig met het fotograferen zelf. Het is veel doen. Met de groep plezier hebben. Je hoeft geen beroepsfotograaf te worden, om bewuster met je camera om te gaan."

Ed maakt zelf vrij werk en is gespecialiseerd in popfotografie. Daarnaast geeft hij bij verschillende culturele instellingen in Limburg les in fotografie.

Docent Jan Bustin weet als docent kunstgeschiedenis én beeldend kunstenaar moeiteloos het ‘waarom’ te combineren met het ‘hoe’. “Ik ben me er sterk van bewust dat een kunstwerk op enig moment is gemáákt. Een idee is met behulp van bepaalde materialen en noeste handarbeid omgezet in een concreet zichtbaar en tastbaar schilderij, beeldhouwwerk of gebouw. Welke materialen en technieken er nodig waren om iets te maken dat ons tot op de dag van vandaag boeit, vind ik ontzettend interessant. Door het kijken naar kunst – en het bestuderen van de context – ben ik beter gaan begrijpen hoe de wereld in elkaar steekt.”  

Theater maak je samen. Docente Ellen ten Haken hecht dan ook veel waarde aan de persoonlijke inbreng van alle spelers en een goede samenwerking. “Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Daarvoor moet je je veilig voelen. In de groep zijn respect en aandacht voor elkaar essentieel. Dan pas kun je uitdagingen aangaan.”

Vanuit haar enthousiasme stimuleert Ellen haar cursisten zichzelf te laten zien en horen. “Daarbij moet je ook fouten durven maken. Alleen zo groei je als persoon en acteur. Zo krijg je meer vertrouwen in jezelf. Dingen die je nog nooit hebt gedaan, daarvan denk je dan “dit kan ik denk ik wel!’”

Docente Laura Heider kan niet zonder dans. “Dans is voor mij de verbinding met jezelf, je lichaam, je beweging én met de buitenwereld: de muziek en mensen om je heen. Een zeer bijzondere en persoonlijke ervaring.” Dat persoonlijke aspect komt terug in al haar danslessen, die vrij en speels zijn. “Ik moedig ieder aan te (durven) zijn wie diegene is. Er is altijd ruimte voor persoonlijke interpretatie, dat motiveert tenslotte een beweging.” 

Met veel interesse verdiept Laura zich graag in dansimprovisatie, ofwel de kunst van de spontane dans. “Dit is voor mij ook dans in de openbare ruimte of een interactieve performance. Daarnaast zijn Flying Low (een danstechniek) en Passing Through (compositie) van David Zambrano die ik heb bestudeerd, een grote inspiratie voor me.”

Van aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling ben je bij docent Roel Sanders verzekerd. Als professional coacht hij zijn cursisten, binnen een groep, individueel. “Iedere cursist heeft zijn eigen niveau en voorkeuren. Deze koester ik. Klassikale lessen en opdrachten komen in mijn groepslessen niet voor. Veel liever spreek ik met elke cursist apart over zijn of haar keuzes en technieken.”

Roel heeft al jaren ervaring als kunstenaar, curator en docent. “Vanuit mijn expertise kan ik met de juiste vragen en tips het beste bij cursisten naar boven halen. Mijn uitdaging is om cursisten zich zelfstandig te laten ontwikkelen, met een eigen stijl. Als ik als coach overbodig ben geworden, is mijn missie geslaagd.”

Zelf iets maken geeft een geweldige voldoening. Docent Rob Zweerman laat jou dit zelf ervaren, vanuit zijn eigen visie, gedrevenheid en jarenlange ervaring als ontwerper én beeldhouwer. “De ambacht van beeldhouwen maak je je eigen door goed te leren kijken. Je ogen zijn daarbij je belangrijkste ‘gereedschap’. Je handen, die verschillende technieken uitvoeren, zijn het middel om tot een eindwerk te komen.” Rob laat je op je eigen niveau beeldhouwen, waarbij ‘materiaal gedreven’ vormgeven en creëren centraal staan. “Je leert de mogelijkheden en beperkingen van steen kennen en speelt met vormen. Maar het allerbelangrijkste van de les: je ontdekt het plezier in het maakproces; ontspanning door de inspanning van het werken aan jouw eigen beeld.”

Lieke Krantzen heeft veel geleerd uit de praktijk als klarinettist bij diverse professionele orkesten. Die ervaring in samenspel, klank(zuiverheid) en het spelen van een uitgebreid repertoire neemt ze als dirigente mee naar RICK’s Clarinet Choir. “Het is mooi te zien hoe wij als groep groeien. Ik deel open wat ik denk, voel en wil en daardoor reflecteren ook de muzikanten op hun muziekspel.” Dit zorgt voor een leuke sfeer in de groep. “Plezier in het samenspelen staat voorop. Daar kies ik ook de muziekstukken die we spelen op uit. Hoewel ik een klassieke opleiding heb, ben ik echt een allround klarinettist. Ik geniet van meerdere genres en stijlen. Van klassiek tot film en van popmuziek tot Klezmer. Dit laatste speel ik zelf ontzettend graag: trucjes leren en toepassen op de klarinet die een super leuk effect hebben in de groep.”

Docente Saskia Keijzers helpt kinderen en volwassenen met haar kennis en kunde (en een flinke dosis humor) om hun creativiteit te verwezenlijken aan de hand van de juiste techniek. “Ik vraag aan elke cursist wat hij of zij wil creëren of leren. Daar werken we dan samen stap voor stap naartoe. Het is heel bijzonder als je dan steeds meer resultaat gaat zien. Van zowel het proces als het uiteindelijke resultaat word je heel blij.” In de lessen van Saskia leer je jouw verhaal te vertellen ‘door jouw handen van verbeelding’. “Je leert loslaten, doen en experimenteren. Ik daag je uit om te ontdekken hoe ver je kunt gaan. Dat vraagt soms wat van jezelf, maar het resulteert in jouw eigen persoonlijke beeldend werk. Dat is prachtig om te ervaren!”

Docente Rita Scheffers heeft heel wat ervaring met het begeleiden van koren. Ze is dirigente van diverse jeugd- en vrouwenkoren in de regio. Met enkele behaalde ze de afgelopen jaren prijzen op (inter)nationale festivals. “Het leiden van een koor is mijn passie! Zingen in een koor is ontzettend leuk. Helemaal niet saai of oubollig zoals sommigen misschien denken. Het is ontspannend en maakt je blij. Zeker als je merkt wat je samen, als koor, kunt bereiken! Dat is een geweldig gevoel.”

 

Docent Marcel van Hoef begeleidt cursisten, die de basisvaardigheden beheersen, om aan de hand van een thema - en de ontwikkeling van een persoonlijke visie hierop - te tekenen en schilderen. “Een onderzoekende houding is hierbij belangrijk. Dit geeft inhoudelijk een verdieping aan het proces om zelfstandig te kunnen creëren.” Technieken variëren; van olie-, acryl en aquarelverf, tot gouache en diverse tekentechnieken. “Ik coach een individuele cursist bij het ontdekken van technieken waar hij of zij zich prettig bij voelt of aanleg voor heeft. Binnen de groep is iedereen bezig met zijn eigen proces. Er wordt hard en serieus gewerkt. Daarnaast is het ook heel gezellig. Er is altijd ruimte voor een praatje en grapje. Als ik het eindresultaat van iemand bespreek, luistert iedereen mee. Daar leren de cursisten veel van.”

Docente Sjan Knoops is van kinds af aan bezig met schrijven. “Toen mijn ouders in 1953 een gekalligrafeerde tekst cadeau kregen, dacht ik: kon ik dit ook maar! Zo is mijn passie voor het schoonschrift ontstaan. Ik ben altijd bezig met pen en papier. Op lege randen en vlakken in kranten en schriftjes, schreef en tekende ik altijd al letters.” Die passie brengt ze enthousiast bij ook haar cursisten naar boven. “Ik wil mijn cursisten leren mooie letters te schrijven. Daarbij moedig ik hen aan hun hart te volgen. Dit levert gegarandeerd het mooiste werk op!”

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Maandag 09 september (19:00 - 20:00 uur)
Code
P10-V PIL 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Pilates van docente Lieke Kouwenhoven. Ontspan je lichaam en geest volledig met pilates. Deze bodymotiontraining bevordert met name de diepliggende spieren rondom de wervelkolom en de gewrichten. De oefeningen worden met zachte, vloeiende bewegingen in samenwerking met een bewuste ademhaling uitgevoerd. We combineren verschillende bewegingsaspecten, zoals de Feldenkrais-Methode, de Alexander Techniek, fascia-training en elementen uit de moderne dans – de releasetechniek. Deze moderne lichaamstraining is bijzonder effectief: het daagt je lichaam en geest in gelijke mate uit.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 2 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Maandag 09 september (13:30 - 16:00 uur)
Code
P10-V EDE 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Edelsmeden van docent Harry van Eekert. Edelsmeden is een échte ambacht. Edelmetalen - zoals zilver en goud - vorm je om tot prachtige oogstrelende sieraden. In het eerste jaar maak je armbanden, (schakel)kettingen en (trouw)ringen. Vanuit een (eigen) ontwerp ga je aan de slag met het bewerken van materialen door te zagen, vijlen en boren.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 16 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
De Zaal, Mariastraat 1, 6039 AW Stramproy
Datum & Tijdstip
Maandag 09 september (19:15 - 21:45 uur)
Code
P10-V T&S-S 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Tekenen en Schilderen van docente Els Maes. Met deze cursus ontwikkel jij jouw eigen ‘beeldtaal’. Vanuit de basis van kleur, toon, vorm, verhoudingen en compositie maak jij het ontwerp dat jij wilt. In je eigen stijl. Vanuit je persoonlijke interesses, ervaringen en gevoel. Met jouw eigen creativiteit.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 16 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
Pand Poell, Burgemeester Hobusstraat 39, Nederweert
Datum & Tijdstip
Maandag 09 september (19:45 - 22:15 uur)
Code
P10-V T&S-N 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Tekenen en Schilderen van docent Jack Ruebsaet. Met deze cursus ontwikkel jij jouw eigen ‘beeldtaal’. Vanuit de basis van kleur, toon, vorm, verhoudingen en compositie maak jij het ontwerp dat jij wilt. In je eigen stijl. Vanuit je persoonlijke interesses, ervaringen en gevoel. Met jouw eigen creativiteit.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 16 september 2024.

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Dinsdag 10 september (19:00 - 20:00 uur)
Code
P-10 MO-JA 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Modern Jazz dans van docente Marie-Louise Bentlage. Met de juiste danscombinaties leer je jouw emotie te leggen in modern jazz dans, ook wel contemporary of lyrical dans genoemd. Experimenteer met controle en loslaten, balans en evenwicht, krachtopbouw en het gebruik van de ruimte. Jij vertelt jouw verhaal waarbij de natuurlijke dansstijl uit de moderne dans en het swingende ritme en de coördinatie uit de jazz in elkaar overvloeien.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 3 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Woensdag 11 september (09:15 - 11:45 uur)
Code
P-10 FOTO 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Fotografie Basis I & II van docent Ed Hul. Fotograferen op de automatische stand is straks verleden tijd. Je leert de basis – sluitertijd, diafragma en ISO – beheersen en legt zo het beeld vast op de manier waarop jij dit wilt. Met de juiste beweging en schepte-diepte.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 17 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Woensdag 11 september (19:00 - 21:00 uur)
Code
P-10 KUGE 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Kunstgeschiedenis van Jan Bustin. Tijdens deze cursus leert je écht kijken naar kunst en er betekenis aan te geven. Zo leer je jezelf beter kennen: het feit dat je door bepaalde kunst wel – of juist niet – wordt geraakt, zegt veel over je eigen (belevings)wereld.

Na de proefles kun je je opgeven voor een van de cursussen Kunstgeschiedenis  die starten in oktober. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Woensdag 11 september (20:00 - 22:00 uur)
Code
P-10 TON 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Toneel van docente Ellen ten Haken. Zijn wie je wil zijn. Even in een andere huid kruipen. Anderen ontroeren, aan het lachen maken of aan het denken zetten. Toneelspelen is leuk en uitdagend. Je leert eerst de basis van acteren: hoe je jouw stem gebruikt en hoe je beweegt in bepaalde situaties. Door inzicht en ervaring op te doen in het spelen kun je jouw personages sterk en geloofwaardig neerzetten. Hiervoor gebruik je verschillende technieken zoals samenspel en improvisatie.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 9 oktober 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
Loods 19, Grensweg 64, 6021 JX Budel
Datum & Tijdstip
Donderdag 12 september (09:30 - 12:00 uur)
Code
P-10 T&S-B 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Tekenen en schilderen van docent Jack Ruebsaet. Met deze cursus ontwikkel jij jouw eigen ‘beeldtaal’. Vanuit de basis van kleur, toon, vorm, verhoudingen en compositie maak jij het ontwerp dat jij wilt. In je eigen stijl. Vanuit je persoonlijke interesses, ervaringen en gevoel. Met jouw eigen creativiteit.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 19 september 2024.

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Donderdag 12 september (19:45 - 21:00 uur)
Code
P-10 BAR 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Barre Workout van Laura Heider. Met een work-out aan de barre, het object dat centraal staat bij balletlessen, train je je hele lichaam. Het is een perfecte en slimme combinatie van pilates (precisie en core stability), yoga (lenigheid en kracht) klassiek ballet (elegantie, houding en spierspanning) en een cardiotraining (conditie). Zo werk je tijdens de lessen aan de vorming van je spieren, je houding en je balans. Het resultaat: een fit, sterk en lening lichaam.

Na de proefles kun je je aanmelden voor de cursus Barre Workout die start op 5 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Vrijdag 13 september (13:30 - 16:00 uur)
Code
P-10 OAT 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Open Atelier van docent Roel Sanders. ‘Droom van schilderen en schilder jouw droom’, zei Vincent van Gogh. Dit is precies wat je doet bij het Open Atelier. Een plek waar je – in het gezelschap van andere cursisten - alle ruimte krijgt om zelfstandig aan jouw eigen tekeningen en schilderijen te werken. Je schildert jouw eigen droom, niet aan de hand van een opgestelde lesbrief. De docent ondersteunt jou met vakkundig advies en persoonlijke begeleiding.

Na de proefles kun je je aanmelden voor het Open Atelier dat start op 20 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Zaterdag 14 september (09:30 - 12:30 uur)
Code
P-10 BEHO 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Beeldhouwen van docent Rob Zweerman. Steen is een eeuwenoud product, maar wat je ermee maakt is een eigentijdse afspiegeling van jouw karakter. Aan de hand van theorie en praktijk vertaal je jouw ideeën, gedachten en gevoelens – in jouw eigen ‘beeldtaal’ - naar een beeld. Met een hamel, beitel, vijl en zaag werk je op ambachtelijke manier aan het vormen van de steen. Aan de hand van goed gefundeerde kennis van steensoorten en bewerkingstechnieken kun je jouw creativiteit verbeelden.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 21 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Donderdag 12 september (09:00 - 10:00 uur)
Code
P-10 PIL 2-24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Pilates van docente Laura Heider. Ontspan je lichaam en geest volledig met pilates. Deze bodymotiontraining bevordert met name de diepliggende spieren rondom de wervelkolom en de gewrichten. De oefeningen worden met zachte, vloeiende bewegingen in samenwerking met een bewuste ademhaling uitgevoerd. We combineren verschillende bewegingsaspecten, zoals de Feldenkrais-Methode, de Alexander Techniek, fascia-training en elementen uit de moderne dans – de releasetechniek. Deze moderne lichaamstraining is bijzonder effectief: het daagt je lichaam en geest in gelijke mate uit.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 4 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Donderdag 12 september (18:45 - 19:45 uur)
Code
P-10 PIL 3-24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Pilates van docente Laura Heider. Ontspan je lichaam en geest volledig met pilates. Deze bodymotiontraining bevordert met name de diepliggende spieren rondom de wervelkolom en de gewrichten. De oefeningen worden met zachte, vloeiende bewegingen in samenwerking met een bewuste ademhaling uitgevoerd. We combineren verschillende bewegingsaspecten, zoals de Feldenkrais-Methode, de Alexander Techniek, fascia-training en elementen uit de moderne dans – de releasetechniek. Deze moderne lichaamstraining is bijzonder effectief: het daagt je lichaam en geest in gelijke mate uit.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 4 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Zaterdag 14 september (10:00 - 11:30 uur)
Code
P-10 CLA 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Clarinet Choir van docente Lieke Krantzen. RICK’s Clarinet Choir (RCC) is hét ensemble bij RICK om jezelf als klarinettist uit te dagen. Het biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel, mede door de muziekkeuze. Het repertoire van het RCC is zeer ruim en bestaat uit onder meer popmuziek, jazz, blues, film- en klezmermuziek. 

Na de proefles kun je je aanmelden voor het Clarinet Choir. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Maandag 09 september (19:30 - 22:00 uur)
Code
P-10 KER 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Keramiek van docenten Saskia Keijzers en Suzanne van Doremalen. Klei is een eeuwenoud product, maar wat je ermee maakt is een eigentijdse afspiegeling van jouw karakter. Aan de hand van theorie en praktijk vertaal je jouw ideeën, gedachten en gevoelens naar een materiële vorm. Je boetseert, kneedt en knijpt de klei.

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op 16 september 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
Buurthuis Moesel, Christinelaan 25, 6006 CJ Weert
Datum & Tijdstip
Dinsdag 17 september (09:30 - 11:30 uur)
Code
P-10 VRO-INT 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Vrouwenkoor Intermezzo van docent Rita Scheffers. Combineer jouw passie met warme sociale contacten binnen het vrouwenkoor Intermezzo. Er is speciale aandacht voor het oefenen van stemtechnieken, meerstemmig zingen en de ontwikkeling van koorklank en -balans. Met een breed muziekrepertoire, bestaande uit met name Engelstalig werk met soms een uitstapje naar Nederlands-, Frans- of Spaanstalig – van Queen, filmmuziek en musicals tot Toon Hermans en licht klassiek - werk je met het koor toe naar een mooie eindvoorstelling.

Na de proefles kun je je inschrijven voor het Vrouwenkoort Intermezzo. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
Burgemeester Vullerstraat 14, Nederweert
Datum & Tijdstip
Woensdag 18 september (19:00 - 21:00 uur)
Code
P-10 ATE 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Atelierbezoek met Marcel van Hoef en Jan Bustin. Hierna kun je je aanmelden voor de cursus Kunstgeschiedenis die starten op diverse data in oktober. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Proefles 10-daagse - volwassenen 2024

Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12, Weert
Datum & Tijdstip
Donderdag 19 september (19:30 - 21:30 uur)
Code
P-10 KAL 24
Prijs
0,00
Opmerkingen

Proefles Kalligrafie van docente Sjan Knoops. Met kalligrafie maak jij met de 26 letters van ons alfabet je eigen kunst. Door te experimenteren met het schrijven van kleine- en hoofdletters, te spelen met lay-out en het gebruik van materialen, ontwerp je de mooiste letterkunst. 

Na de proefles kun je je inschrijven voor de cursus, die start op woensdag 16 oktober 2024. 

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus